Fitness en dansen op meeslepende Zuid Amerikaanse ritmes. Zumba is dé nieuwe trend in Amerika en zet op dit moment voet op Nederlandse bodem. Het is eigenlijk een fitness/danceworkout met danspassen op Latijns-Amerikaanse muziek en vooral een combinatie van Salsa met Merengue en een beetje rock ’n roll. De bedenker komt overigens niet uit Brazilie of Zuid-Amerika maar uit Miami: Alberto Perez bedacht de Zumba dans. 

 

Zumba Dance is makkelijk te volgen, hij heeft geen ingewikkelde danspasjes en dus voor iedereen geschikt. Zumba dance is genieten, lol maken, dansen en aan je lichaam werken op hetzelfde moment. Dat zie je ook terug in de video op deze pagina: samen dansen en aan je conditie werken!


Dat Zumba een combinatie is van dansen en fitness zie je ook terug in het aanbod van Zumba lessen: zowel in de bekende danscentrentra waar je ook Salsa lessen kunt volgen, als in fitness centra kan je Zumba lessen nemen of volgen. De insteek is bij de danscentra dan iets meer gericht op de dans, en bij de fitnesscentra op de workout.


Zumba is populair omdat het dansen is op aanstekelijke muziek met relatief makkelijke danspassen, het is geschikt voor alle leeftijden én het is dus zeer geschikt voor het verbranden van calorieen en vetten en voor het werken aan je conditie. Wat wil je nog meer?

Binnenkort zullen we op deze pagina links naar aanbieders van Zuma lessen opnenen.